Usein kysytyt kysymykset

Milloin on hyvä aika tuoda vanteet kunnostukseen?

Kesävanteet kannattaa huollattaa talven aikana ja talvivanteet taas kesän aikana. 

Helpoin tapa on tuoda vanteet kunnostukseen, renkaiden vaihdon yhteydessä, niin vaihdamme ne puolestasi ja samalla saat jätettyä vanteet meille kunnostukseen. 

Voit tuoda renkaasi meille kausisäilytyksen ajaksi, jolloin vanteiden kunnostus tapahtuu kausisäilytyksen aikana. Tarkistamme samalla myös renkaiden kunnon ja meidän kauttamme saa myös tilattua uudet renkaat.  

Jos tiedät, että olet lähdössä lomamatkalle, silloin kannattaa vanteet toimittaa meille ennen lomalle lähtöä, niin vanteet ovat valmiina, kun palaat lomalta. 

Voinko postittaa vanteet toimipisteeseenne?

Voit tuoda vanteet joko suoraan meille, osoitteeseen Posliinitehtaankatu 12 (yläpiha), 04260 Kerava tai toimittaa ne sinua lähimmän palvelupisteen kautta. Täältä löydät palvelupisteidemme yhteystiedot PALVELUPISTEET

Korvaako vakuutus vannevaurioita?

Kyllä. Useimmat vakuutukset kattavat itseaiheutettujen vannevahinkojen korjaukset. 

Jos vakuutuksesi korvaa vahingon, silloin riittää, kun teet vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöllesi ja toimitat meille vahinkonumeron, vahinkopäivän ja rekisterinumeron, niin saamme tehtyä vahinkotarkastuksen. Laskutamme sinulta vain omavastuun. 

Kauanko vanteiden kunnostuksessa kestää?

Kunnostuksen kesto riippuu työn laajuudesta sekä meidän työjonosta.

Kiireelliset työt, kuten vääntyneen vanteen oikaisut tehdään myös ajanvarauksella, kesto 1-1,5h riippuen, vaatiiko vanne autosta irrotusta sekä rengastöitä. Soita ja varaa aika jo samalle päivälle +358504411200

Maalauksissa ja kanttarikolhujen korjauksissa on useampi työvaihe ja siksi niiden kunnostuksessa kestää pidempään. Työt tehdään siinä järjestyksessä, kun ne tulee meille, joten voit tuoda vanteesi kun se sinulle sopii ja otamme ne työnalle heti kun ovat seuraavana vuorossa.

Jos tarvitset kunnostukselle tarkemman ajankohdan, esim. tarvitset auton säilytyksen kunnostuksen ajaksi, silloin voidaan katsoa yhdessä sopiva ajankohta.

Saako vanteiden kunnostuksen nopealla toimituksella?

Oikaisut saa myös ajanvarauksella ja myös samalle arkipäivälle.

Muille kunnostuksille on myös mahdollista sopia tarkemmasta aikataulusta, jos esim. tuot auton meille säilytykseen kunnostuksen ajaksi.

Soita ja varaa aika 050 4411 200

Suuremmat kunnostukset, kuten kanttarikolhujen korjaukset ja maalaukset kannattaa ajoittaa kesärenkailla talvelle ja talvirenkailla kesälle.

​Voiko oikaisuun varata ajan?

Kyllä voi, soita ja varaa aika jo samalle päivälle +358504411200
Palvelemme arkisin 9-17. Vannetta ei tarvitse irrottaa valmiiksi, vaan voit tuoda sen kumeineen tai jopa koko auton, sillä teemme myös renkaan irrotukset ja asennukset sekä rengastyöt.

Sisältääkö vanteen maalaus suoruuden mittausta?

Ei sisällä. Suosittelemme tilaamaan myös suoruuden mittauksen, jotta mahdollinen oikaisun tarve huomataan ennen vanteen maalausta. 

Kannattaako vannetta korjata?

Ehdottomasti kannattaa, koska vanteiden kunnostus säästää rahaa, luontoa sekä parantaa tieliikenneturvallisuutta. Kun autossa on ehjät vanteet, sillä vähennetään vaaratilanteita liikenteessä.

Meillä vanteet kunnostetaan asiakkaan turvallisuus edellä ja siksi jokainen tilaus arvioidaan erikseen. Jos katsomme, ettei vannetta kannata lähteä korjaamaan, suosittelemme silloin uuden vanteen ostamista.

Kannattaako ostaa uusi vannesarja vai korjauttaa nykyiset vanteet?

Vanteet kannattaa aina mieluummin kunnostaa, kuin ostaa uudet. Vanteiden kunnostus säästää luontoa ja omaa lompakkoa. Yhden kunnostettavan vanteen vuoksi voi joutua ostamaan kokonaan uuden vannesarjan, koska niitä harvemmin myydään yksittäin.

Toleranssi vannetta oikaistessa?

Työstötoleranssimme on alle 1mm mutta yleensä pääsemme 0,5mm tarkkuuteen tai jopa alle.

Kieltääkö Suomen laki vanteen hitsauksen tai oikaisun?

Ei kiellä.